Electronic Press Kit

 

BOOKING KONTAKT via skjemaet nederst på siden eller epost!

 

OM ARTISTEN
Mitt navn er Paul Bernard. Jeg er en selvstendig artist, produsent og låtskriver fra Askøy utenfor Bergen. Jeg skriver låter på norsk og har med tiden endt opp med et eklektisk signatursound som gjerne beveger seg i landskapet mellom alternativ, melodiøs rock, rap og popmusikk.  Musikalsk sett kan musikken minne om en krysning mellom Linkin Park, Gåte, Sage Francis, Mew og Onkl P & De Fjerne Slektningene.

Foto: Paul Bernard Visuals

PRODUSENT
Jeg produserer alle mine egne utgivelser. Til tross for rapvokal så er soundet preget av organiske elementer og diverse sjangerblandinger – og i livesammenheng er vi absolutt nærmere rock enn hip hop.

Som produsent lager jeg også musikk for/med andre artister/prosjekter. Det kan være originale musikkproduksjoner, remixer eller instrumentalmusikk. Samarbeidet med Feit’n («Noe bedre») endte i 2016 opp i den populære NRK-serien SKAM sesong 2. Andre artister jeg har samarbeidet med, eller som ahr rappet på mine beats, er Salvador Sanchez (Darkside of the force), Oral Bee, Sirius, Kjartan Gaulfossen, Alf, Eirik «Dr.Deem» Minde, Big Daddy Karsten, Nils m/Skils, skRap Klan, Christian Lerø(fra Silver End), El Axel, Sheepy, TorEven Terror (Vågsbygd Handy/Hemmelig Sekt), Teorim, Gandhji/Graa Sky, Mr.Franklin, André Jensen (produsent og Evig Poesi), Lopez (Maye), Perseph One (US), Epic Rain (ISL), Chem, Simon Moholt, NaTy, Tone Rose Bratland, Camilla North, Hajoken, PederPederMayne og mange flere.

DISKOGRAFI
Jeg gav ut flere gratisalbum og utgivelser før det første offisielle albumet “Sånne dager” ble sluppet i 2012 (på engelsk til tross for tittelen), etterfulgt av dobbeltalbumet “Sånne andre dager: Leftovers & remixes” året etter.  I august 2015 slapp jeg min første norskspråklige fullengder; «En ny side», og i 2016 slapp jeg mini EPen «En ny side (remix)» med singer/songwriter-talentet Vårin Strand med på tittelsporet. 19.august, 2018 ble albumet «Aleine i min by» sluppet. Det ble sluppet tre singler i forkant av denne utgivelsen. I etterkant er det også sluppet to EPer; «Stjerneklar himmel» og «Fingen opp EP«. I februar 2020 slapp jeg en EP sammen med Alf, kalt «Tusen takk». I 2020 gir jeg ut ny musikk hver eneste måned. All musikk er gitt ut via Valiant Sounds og kan selvsagt finnes på alle de ordinære streamingtjenestene. Her er lenke til min offisielle Bandcampside. Linker til andre tjenester finner du HER.

Albumet åpner med et deilig brak. Ulven uten flokk er en virkelig godbit med en symfonisk og filmatisk produksjon, som beveger seg mot mørket og er inspirert av svartmetall. En perfekt start på platen…Så har vi kommet til utgivelsens siste låt, Mellom Skyene. Dette er en helt glitrende avslutning på albumet. …Men selv om ikke alle låtene er topplåter, sitter jeg igjen med syv-åtte fantastiske spor, hvorav to av dem lett kan karakteriseres som rene kunstverk. Paul Bernard er definitivt en usedvanlig kreativ og solid artist, som er både tekstforfatter, musiker og produsent på et veldig høyt nivå.  – Musikknyheter.no om albumet EN NY SIDE i 2015

 

Foto: Irimie Rares

Trykk på cover for lenke til info/stream/nedlast av de siste utgivelsene.

 

 

 

 

 

AKTUELT

21.februar, 2020, slapp Paul Bernard en EP sammen med Alf – seks spor på norsk i sjangeren pop/indie/rock/rap, kalt «Tusen takk».  Dette er en mer «nedpå» og «poppete» affære sammenlignet med senere utgivelser. Gjester: Simon Moholt, Graa Sky og Bård Landro. PB har planer om å gi ut musikk hver måned (med gjester) i hele 2020 så etter «Tusen takk» har det kommet ti singler og et album, og mer musikk blir det før året er omme. Gjester så langt har vært Alex P, Vicki, Cheek Bone, Alf, Loka Brazi, Charjen, Anja Kløve, ConnieN, Franklin Morales, Oda fra Utflod, Martelise og Christian Lerø fra Silver End.

I mars 2019 ble «Fingen opp EP» sluppet. Den består av fire låter; «Fingen opp» + tre helt nye. Musikalsk strekker utgivelsen seg fra rapping og energisk rock til melodiøs melankoli og episke partier. I tillegg til Alf J.A.Borge så er Simon Moholt (fra Cult Kaos kollektivet) og et av  NaTy gjester på denne utgivelsen.

19.august, 2018 ble albumet «Aleine i min by» lansert. Dette er et album som i stor grad har blitt preget av mine liveopptredener sammen med bandet. Lydbildet, energien og intensiteten fra scenen er tatt med i låtskrivingen, samtidig har jeg prøvd å beholde fokuset på tekster, melodier og fremføring. Du kan lese mer om albumet HER. Albumet fikk terningkast 4 hos Bergensmagasinet.

Det er sluppet fem singler/Ep’er fra albumet; «Aleine i min by» og «En av oss» (m/Alf) , «Hele meg» (med Christian Lerø fra Silver End),  «Stjerneklar himmel» (m/Alf) og «Fingen opp EP». «Hele meg» ble også listet på Ordentligradio.no, «Stjerneklar himmel» ble spilt på NRK1, og flere av mine siste utgivelser har fått plass på større spillelister som NPS music  og New Nordic Indie.

Mer ny musikk forventes i løpet av 2020.

KONSERT/LIVE

På scenen har jeg alltid med meg mitt faste liveband som består av dyktige og erfarne musikere. Musikken kan være vanskelig å beskrive med ord, men kan oppleves som både hardtslående og massiv til lavmælt, melodisk og stemningsfull. Til tross for mye rapvokal, ligger det musikalske uttrykket nærmere et «rockesound» enn et typisk hip hop band. Anbefaler å bli kjent med musikken vår før evt.booking. Vi kan også holde mer intime konserter (akustisk/halvakustisk) hvis det passer seg, men så langt det er mulig foretrekker vi å spille med fullt band og full trøkk!

Du kan også lytte på utvalgte livelåter i denne PRIVATE SOUNDCLOUDLISTEN.

Bandet består av Alf J.A.Borge, John Inge Melve Ellingsæter, Kenny Larsen og Tor Inge Vethe. Paul Bernard og bandet fremfører originalmusikk på konserter.

Foto: Laynamo

“Et alternativt og energisk hiphop-orkester, som ikke er redd for å blande sjangre, med Bernard i front med sin usedvanlig behagelige og særegne måte å rappe på. I tillegg synger han bra, sammen med flere av de andre bandmedlemmene. Et utrolig kult og spennende konsept!” Musikknyheter.no om vår opptreden på USIG-festivalen (01.12.14)

I de siste årene har det blant annet blitt konserter på Hulen, Ole Bull Scene, Det Akademiske Kvarter, Inside Rock Café (både Bergen og Voss), Chagall, Liens Kafé og Musikkbar (Os) og Madam Felle. I tillegg til å ha stått på de fleste scener i Bergen har jeg også tidligere opptrådd på bl.a. Lost Weekend festivalen, Feitaboogie Festival, Bergen Internasjonale Musikkfestival, Phonofestivalen, Nøstejazz, Skriv For Liv 2018, Musikkfest (i Oslo og i Bergen), I see Humans, PlenAir festivalen, Høstfestival, Usigfestivalen og Ulvestock.

Her finner du vår generelle TEKNISKE RIDER.

Se HER for full konsertoversikt. Bilder og videoer følger under her.

PAUL BERNARD
Facebook
Instagram
YouTube

Foto: Rebecca Eva Perry/R.E.P.Photo

BILDER

Trykk på bilder for nedlastning av full størrelse.

   

 

Foto: Laynamo
Foto: Laynamo

 

VIDEOER

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: