Electronic Press Kit

 

BOOKING KONTAKT via skjemaet nederst på siden eller epost!

 

OM ARTISTEN
Mitt navn er Paul Bernard. Jeg er en selvstendig artist, produsent og låtskriver fra Askøy utenfor Bergen. Jeg skriver låter på norsk og har med tiden endt opp med et eklektisk signatursound som gjerne beveger seg mellom flere sjangre. Det kan være alt fra alternativ, melodiøs rock til rap til filmmusikk eller popmusikk – og gjerne en kombinasjon av alt.  Musikalsk sett kan musikken minne om en krysning mellom Linkin Park, Gåte, Sage Francis, Erik & Kriss, Mew og Onkl P & De Fjerne Slektningene.

Foto: Paul Bernard Visuals

PRODUSENT
Jeg produserer alle mine egne utgivelser. Til tross for rapvokal så er soundet preget av organiske elementer og diverse sjangerblandinger – og i livesammenheng er vi absolutt nærmere rock enn hip hop.

Som produsent lager jeg også musikk for/med andre artister/prosjekter. Det kan være originale musikkproduksjoner, remixer eller instrumentalmusikk. Samarbeidet med Feit’n («Noe bedre») endte i 2016 opp i den populære NRK-serien SKAM sesong 2. Andre artister jeg har samarbeidet med, eller som ahr rappet på mine beats, er Salvador Sanchez (Darkside of the force), Oral Bee, Sirius, Kjartan Gaulfossen, Alf, Eirik «Dr.Deem» Minde, Big Daddy Karsten, Nils m/Skils, skRap Klan, Christian Lerø(fra Silver End), El Axel, Sheepy, TorEven Terror (Vågsbygd Handy/Hemmelig Sekt), Teorim, Gandhji/Graa Sky, Mr.Franklin, André Jensen (produsent og Evig Poesi), Lopez (Maye), Perseph One (US), Epic Rain (ISL), Chem, Simon Moholt, NaTy, Tone Rose Bratland, Camilla North, Hajoken, PederPederMayne og mange flere.

DISKOGRAFI
Jeg gav ut flere gratisalbum og utgivelser før det første offisielle albumet “Sånne dager” ble sluppet i 2012 (på engelsk til tross for tittelen), etterfulgt av dobbeltalbumet “Sånne andre dager: Leftovers & remixes” året etter.  I august 2015 slapp jeg min første norskspråklige fullengder; «En ny side», og i 2016 slapp jeg mini EPen «En ny side (remix)» med singer/songwriter-talentet Vårin Strand med på tittelsporet. 19.august, 2018 ble albumet «Aleine i min by» sluppet. Det ble sluppet tre singler i forkant av denne utgivelsen. I etterkant er det også sluppet to EPer; «Stjerneklar himmel» og «Fingen opp EP«. I februar 2020 slapp jeg en EP sammen med Alf, kalt «Tusen takk». Dette var første utgivelse av mange dette året. I 2020 gav jeg ut 12 solosingler + en EP og et album (Fotspor), i tillegg til diverse gjestespots og produksjoner. All musikk er gitt ut via Valiant Sounds og kan selvsagt finnes på alle de ordinære streamingtjenestene. Her er lenke til min offisielle Bandcampside. Linker til andre tjenester finner du HER

Musikken min har blitt listet på Ordentligradio.no, NRK1, Radio Askøy, og flere av utgivelsene har fått plass på større spillelister som NPS music  og New Nordic Indie.

Albumet åpner med et deilig brak. Ulven uten flokk er en virkelig godbit med en symfonisk og filmatisk produksjon, som beveger seg mot mørket og er inspirert av svartmetall. En perfekt start på platen…Så har vi kommet til utgivelsens siste låt, Mellom Skyene. Dette er en helt glitrende avslutning på albumet. …Men selv om ikke alle låtene er topplåter, sitter jeg igjen med syv-åtte fantastiske spor, hvorav to av dem lett kan karakteriseres som rene kunstverk. Paul Bernard er definitivt en usedvanlig kreativ og solid artist, som er både tekstforfatter, musiker og produsent på et veldig høyt nivå.  – Musikknyheter.no om albumet EN NY SIDE i 2015

 

Foto: Irimie Rares

Trykk på cover for lenke til info/stream/nedlast av de siste utgivelsene.

PaulBernard_Trollskog_coverart

overalt_cover_6 barenoenord_cover1_1 DSSGN_cover_3_4 vivetmer_cover1_5

 

 

PaulBernard_FOTSPOR_coverfront   

 

 

 

 

 

AKTUELT

I 2021 jobber jeg med flere sideprosjekt og samarbeidsprosjekter med andre artister. Jeg har sluppet singlene «Bare noen ord» (som bare var sluppet på Soundcloud i 2020), «Bare noen ord II«, «Over alt» og hiphopeventyret «Trollskog» hvor jeg hadde med meg 25 andre artister!! Det vil bli sluppet flere solosingler i høst. Neste singel kommer 17.september.

KONSERT/LIVE

På scenen har jeg alltid med meg mitt faste liveband som består av dyktige og erfarne musikere. Musikken kan være vanskelig å beskrive med ord, men kan oppleves som både hardtslående og massiv til lavmælt, melodisk og stemningsfull. Til tross for mye rapvokal, ligger det musikalske uttrykket nærmere et «rockesound» enn et typisk hip hop band. Anbefaler å bli kjent med musikken vår før evt.booking. Vi kan også holde mer intime konserter (akustisk/halvakustisk) hvis det passer seg, men så langt det er mulig foretrekker vi å spille med fullt band og full trøkk!

Du kan også lytte på utvalgte livelåter i denne PRIVATE SOUNDCLOUDLISTEN.

Bandet består av Alf J.A.Borge, John Inge Melve Ellingsæter, Kenny Larsen og Tor Inge Vethe. Paul Bernard og bandet fremfører originalmusikk på konserter.

Foto: Laynamo

“Et alternativt og energisk hiphop-orkester, som ikke er redd for å blande sjangre, med Bernard i front med sin usedvanlig behagelige og særegne måte å rappe på. I tillegg synger han bra, sammen med flere av de andre bandmedlemmene. Et utrolig kult og spennende konsept!” Musikknyheter.no om vår opptreden på USIG-festivalen (01.12.14)

I de siste årene har det blant annet blitt konserter på Hulen, Ole Bull Scene, Det Akademiske Kvarter, Inside Rock Café (både Bergen og Voss), Chagall, Liens Kafé og Musikkbar (Os) og Madam Felle. I tillegg til å ha stått på de fleste scener i Bergen har jeg også tidligere opptrådd på bl.a. Lost Weekend festivalen, Feitaboogie Festival, Bergen Internasjonale Musikkfestival, Phonofestivalen, Nøstejazz, Skriv For Liv 2018, Musikkfest (i Oslo og i Bergen), I see Humans, PlenAir festivalen, Høstfestival, Usigfestivalen og Ulvestock.

Her finner du vår generelle TEKNISKE RIDER.

Se HER for full konsertoversikt. Bilder og videoer følger under her.

PAUL BERNARD
Facebook
Instagram
YouTube

Foto: Rebecca Eva Perry/R.E.P.Photo

BILDER

Trykk på bilder for nedlastning av full størrelse.

   

 

Foto: Laynamo

 

Foto: Laynamo

 

VIDEOER

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: