Electronic Press Kit

 

BOOKING KONTAKT via skjemaet nederst på siden eller epost!

 

OM ARTISTEN
Mitt navn er Paul Bernard. Jeg er en selvstendig artist, produsent og låtskriver fra Askøy utenfor Bergen. Jeg skriver låter på norsk og har med tiden endt opp med et eklektiske sound som gjerne beveger seg i landskapet mellom alternativ, melodiøs rock, rap og popmusikk. Uten direkte musikalsk sammenlikning så kan det nevnes at jeg blir inspirert og kreativt trigget av artister som Motorpsycho, Atmosphere, Nine Inch Nails, Damien Rice, Sage Francis, Gåte og Sigur Ros.

Jeg er en typisk DIY-artist; all musikk og tekst er hovedsakelig skrevet og produsert av meg, jeg gir ut musikken på eget selskap (Valiant Sounds), i tillegg gjør jeg også alt av foto, video, grafisk og administrativt arbeid selv.

Foto: Paul Bernard Visuals

PRODUSENT
Jeg produserer alle mine egne utgivelser. Til tross for rapvokal så er soundet preget av organiske elementer og diverse sjangerblandinger.

Som produsent lager jeg også musikk for/med andre artister/prosjekter. Det kan være originale musikkproduksjoner, remixer eller instrumentalmusikk. Samarbeidet med Feit’n (“Noe bedre”) endte i 2016 opp i den populære NRK-serien SKAM sesong 2. Andre artister jeg har samarbeidet med er Salvador Sanchez (Darkside of the force), Oral Bee, Sirius, Kjartan Gaulfossen, Alf J.A.Borge, Eirik “Dr.Deem” Minde, Big Daddy Karsten, skRap Klan, Christian Lerø(fra Silver End), Sheepy, TorEven Terror (Vågsbygd Handy/Hemmelig Sekt), Teorim, Gandhji/Graa Sky, Mr.Franklin, André Jensen (produsent og Evig Poesi), Lopez (Maye), Perseph One (US), Epic Rain (ISL), Chem, Tone Rose Bratland, Camilla North, Hajoken, PederPederMayne og mange flere.

DISKOGRAFI
Jeg gav ut flere gratisalbum og utgivelser før det første offisielle albumet “Sånne dager” ble sluppet i 2012 (på engelsk til tross for tittelen), etterfulgt av dobbeltalbumet “Sånne andre dager: Leftovers & remixes” året etter.  I august 2015 slapp jeg min første norskspråklige fullengder; “En ny side”, og i 2016 slapp jeg mini EPen “En ny side (remix)” med singer/songwriter-talentet Vårin Strand med på tittelsporet. 19.august, 2018 ble albumet “Aleine i min by” sluppet. Det ble sluppet tre singler i forkant av denne utgivelsen. All musikk er gitt ut via Valiant Sounds og kan selvsagt finnes på alle de ordinære streamingtjenestene.

Albumet åpner med et deilig brak. Ulven uten flokk er en virkelig godbit med en symfonisk og filmatisk produksjon, som beveger seg mot mørket og er inspirert av svartmetall. En perfekt start på platen…Så har vi kommet til utgivelsens siste låt, Mellom Skyene. Dette er en helt glitrende avslutning på albumet. …Men selv om ikke alle låtene er topplåter, sitter jeg igjen med syv-åtte fantastiske spor, hvorav to av dem lett kan karakteriseres som rene kunstverk. Paul Bernard er definitivt en usedvanlig kreativ og solid artist, som er både tekstforfatter, musiker og produsent på et veldig høyt nivå.  – Musikknyheter.no om albumet EN NY SIDE i 2015

Foto: Irimie Rares

AKTUELT

19.august, 2018 ble albumet “Aleine i min by” lansert. Dette er et album som i stor grad har blitt preget av mine liveopptredener sammen med bandet. Lydbildet, energien og intensiteten fra scenen er tatt med i låtskrivingen, samtidig har jeg prøvd å beholde fokuset på tekster, melodier og fremføring. Du kan lese mer om albumet HER. Albumet fikk terningkast 4 hos Bergensmagasinet.

Det er sluppet 4 singler fra albumet; “Aleine i min by” og “En av oss” (m/Alf J.A.Borge) , “Hele meg” (med Christian Lerø fra Silver End) og “Stjerneklar himmel” (m/Alf J.A.Borge). “Hele meg” ble også listet på Ordentligradio.no, “Stjerneklar himmel” ble spilt på NRK1, og flere av mine 2018 utgivelser har fått plass på NPS music sine spillelister.

Du kan også lytte på utvalgte livelåter i denne PRIVATE SOUNDCLOUDLISTEN.

Trykk på cover for lenke til stream/nedlast av de siste utgivelsene.

     

 

KONSERT/LIVE

På scenen har jeg alltid med meg mitt faste liveband som består av dyktige og erfarne musikere. Musikken spenner seg fra hardtslående og massivt til lavmælt og melodisk. Jeg kan også holde mer intime konserter (akustisk/halvakustisk) hvis det passer seg, men så langt det er mulig foretrekker vi å spille med fullt band og full trøkk!

Bandet består av Alf J.A.Borge, John Inge Melve Ellingsæter, Kenny Larsen og Tor Inge Vethe. Paul Bernard og bandet fremfører utelukkende egen musikk på konserter.

Foto: Paul Bernard Visuals

“Et alternativt og energisk hiphop-orkester, som ikke er redd for å blande sjangre, med Bernard i front med sin usedvanlig behagelige og særegne måte å rappe på. I tillegg synger han bra, sammen med flere av de andre bandmedlemmene. Et utrolig kult og spennende konsept!” Musikknyheter.no om vår opptreden på USIG-festivalen (01.12.14)

I år har det blant annet blitt konserter på Hulen, Det Akademiske Kvarter, Chagall og Madam Felle. I tillegg til å ha stått på de fleste scener i Bergen har jeg også tidligere opptrådd på bl.a. Lost Weekend festivalen, Feitaboogie Festival, Bergen Internasjonale Musikkfestival, Phonofestivalen, Nøstejazz, Skriv For Liv 2018, Musikkfest (i Oslo og i Bergen), I see Humans, PlenAir festivalen, Høstfestival, Usigfestivalen og Ulvestock.

Her finner du vår generelle TEKNISKE RIDER.

Se HER for full konsertoversikt. Bilder og videoer følger under her.

PAUL BERNARD
Facebook
Instagram
YouTube

Foto: Rebecca Eva Perry/R.E.P.Photo

BILDER

Trykk på bilder for nedlastning av full størrelse.

VIDEOER

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Advertisements